Gülseren Hülya AKKAYA,
1957’de Pülümür’de doğdu. Diyarbakır Lisesi mezunu olup, Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yaptı. 1975 yılında 1 yıl TRT Diyarbakır ve Ankara Televizyonu’nda Spiker olarak çalıştı. 1976-1996 yıllarında Gaziantep ODTÜ /Gaziantep Üniversitesi’nde; Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü, YADİMER ve GÜSEM Döner Sermaye İşletme Müdürü, Fen Edebiyat Fak. Sekreteri, Kreş ve Ana Okulu Kurucusu, Özel izinle Polis Okulu Eğitmeni (Polis, Halk İlişkileri ve Turizm Dersi) olarak görev yaptı.
1996 yılı başında emekli olarak, AKORT Fuarcılık ve Organizasyon Şirketini kurdu.
Anadolu Aslanlarının, üstün çaba ve markalaşma gayretlerini yansıtmak ve ürünlerini tanıtmak için en iyi yolun fuarlardan geçtiğini düşünerek, ayakkabı, triko, penye-konfeksiyon ve tarım alanlarında sektörel fuarlar organize etmektedir.
GTO Meclis Üyesi (111 YILDA İLK DEFA SEÇİLEN BİR KADIN MECLİS ÜYESİ),
GTO Kültür Turizm Komisyonu Başkanı, TOBB Genel Kurul Delegesi, TOBB Turizm Kurulu Üyesi olarak geçen dönem görev yapan AKKAYA, halen
TOBB Güneydoğu Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı
Gaziantep Turizm Derneği Başkanı
Gaziantep GAGİKAD Kurucu Üyesi
TOBB Fuarcılık Başkan Yardımcısı
Büyükşehir Belediyesi Yardım Gönüllüleri Derneği Genel Kurul Üyesi
Engelsiz Spor Kulubü Yönetim Kurulu Üyesi
Kent Konseyi Genel Kurul ve Kadın Meclisi Üyesi,
İpekyolu Kalkınma Ajansı Turizm Konseyi Üyesi
Gasturder Üyesi
ve AKORT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.
Dünya Gazetesi İllerinin En Başarılı Kadınları ödülü ve GAP Oscarları İş Kadını Ödülü başta olmak üzere birçok kurumdan başarı, teşekkür ve takdir ödülü aldı.
Yağlıboya ve suluboya çalışmalarının yanı sıra Çocuk Hikayeleri de resimlendiren AKKAYA’nın karma sergilerde eserleri sergilendi.
Eşini kanserden kaybeden G.Hülya AKKAYA, 2 erkek çocuk ve 4 torun sahibidir.
Gaziantep’te doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te bitirdi. Adana İktisadi Ticari İlimler Akademisini iktisad bölümü kazandı. 1973 yılında Gaziantep Belediyesinde 5 yıl süreyle çalıştı. Gündüz Belediye’de çalışırken Kız Meslek Lisesi’nin akşam kurslarına 2 yıl dikiş, batik, nakış, vitray, seramik, el sanatları kurslarına katılıp sertifikalar aldı ve eşi askerdeyken İstanbul’da modelistlik-stilistlik kurslarına devam etti. Boş zamanlarında batik örtüler ,çiçekler , yağlı boya, vitray, seramik tablolar yaptı.Kendi alanında çok fazla eğitim aldı.
Çukurova Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezuniyetinin ardından Londra’da Thames Valley Üniversitesi ve City Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Eğitimi üzerine programlar tamamladı. Halen Yönetim Organizasyon alanında Doktora (PhD) yapmaktadır.
1998 yılından bu yana kişisel ve mesleki gelişimle istihdamı artırıcı eğitim hizmetleri, psikometrik, genel kültür ve genel yetenek testleri uygulamaları, seçme-yerleştirme, kariyer danışmanlığı ve proje yazma hizmetleri vermektedir.
Görev aldığı sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yanı sıra 2009-2014 yılları arasında yürüttüğü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı göreviyle de ekonomiye katkıda bulunmak isteyen kadınlara danışmanlık, eğitim ve koçluk hizmetleri verilmesini koordine etmiştir.
2006 yılından bu yana İtalya Fahri Konsolosu unvanıyla da çalışan Kileci; Türkiye ve İtalya arasındaki ekonomik ve sosyo-kültürel ilişkilerin gelişmesine olan katkılarından ötürü 2011 yılında İtalya Cumhuriyeti tarafından Üstün Hizmet Ödülü Cavaliere – Şövalyelik nişanıyla ödüllendirilmiştir.
IVLP (International Visitor Leadership Program) girişimcisi olarak ülkemizi birçok uluslararası platformda temsil eden Mehpare Kileci; İngilizce ve İtalyanca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
Kileci’nin 2014 yılında Elma Yayınları’ndan “İşimiz Gücümüz Oyun” adlı eğitim ve sunum oyunları kitabı yayınlanmıştır.